1.12.09

Day 26 - Day 30 (raya)

Sepanjang hari-hari tersebut tak tau makan ape, itu siki, ini sikit, sana sini sikit2,
secubit, 2-3suap. gitu je makan. Yang pastinye BUKAN NASI! ;D Ape saja nama NASI seperti NASI impit, NASI tomato, NASI beriyani, NASI putih, NASI ape2 jela lagi yang terhidang indah telah berjaya tidak disentuh!! Even time pegi kenduri, masa cedok2 makcik2 tak perasan, sekali time makan ade je yang nak tanya, "tak makan nasi ke?" "tak." (sambil terus suap lauk.) diam je makcik tu takde kepoh tanye lebih. hoho.

Ape lagi yang mampu saya katakan selain bersyukur ke hadrat ilahi. haha. (macam ayat orang terima anugrah skrin.)

Benda lain SEMUA makan, lemang pun termasuk dalam mulut 3 ketul. 3-4 hari raya ni lemang 3 ketul tak bersyukur ke? haha. Bersyukur la sebab bukan 4 ketul, bukan 5 ketul dan ketulan2 seterusnye.

Sekarang satu kampung dah tau cikNaz tak makan nasi. Ok je deme rakyat kampung sekalian. haha. Just imagine la kalau makcik pertama tau, makcik kedua pun mesti akan tau jugak kan? dan seterusnye makcik ketiga dan keempat dan yang keseratus pun akan tau jugak.

My adik plak, nak teguk air gas dua tiga teguk baru "Haipp kakak!! mane boleh minum air gas!!" -_- baru cedok ubi seketul, "Kakak! tengok tu makan ubi. sia2 je." (dengan muke selambe tak bersalah.) ada plak seorang makcik muda ni nak tolong control my food intake.

Selain dari seorang opah ni beliau telah berkata "Esok2 hang kalau makan nasi balik, lagi teruk la naik badan tu!" Ye i know. T_T Lepas 99 hari ni, maybe seminggu sekali dua amik nasi macam dulu2.

Beliau jugak bagi tips, lepas makan minum air panas suam2, minum berdiri katenye, bukan makruh ke? ahaks. Kalau minum air suam rajin2 perah limau.

Adik story kat abah, "abah kakak tak nak makan nasi abah, 99 hari. Nanti hari ke 100 dia nak balik rumah makan nasi briyani abah masak!" Perlu ke macam ni?????

Reaksi abah?? "hahahahahahahahaahahahahaha." T_T wooo takpe2, gelak beso nampak.

My uncle n cousin hari tu gi India, belikan ktorang Punjabi suit. Sedih nak cite, baju tu tengok pun dah nampak tak logik dengan badan cikNaz. Macam baju budak under age, masa cikNaz under age pun dia dah pakai baju ala2 mak budak, ape tah lagi sekarang ni. T_T adik suh bagi kat dia je, i said no.
"Habis nak buat ape?"
"Nanti dah kurus pakai la."
(sambil gelak menyembur terbahak-bahak) "Zaman bile laaaa!"
T_T

Gambar sembelih2 n kenduri nanti la, kalau rajin.

3 comments:

NaNa YuSoF said...

xpe naz.. nnt ttbe naz pkai baju saiz S.. baru diorg ni terperanjat beruk..hehehe...
kte pon tperanjat jgk nnt..hak2..
nk jgk pkai saiz S..
huhuhu... ble la agk nye ye...

xpe, sabar itu sebahagian daripada iman.. janji kte berusaha...

Mia-Ina said...

naz,anggap segala ketawa & kritikan sbg pembina smgt utk menuju target yg diidamkan. Once dah get ur dream weight....buktikan kata2 mereka sebaliknya....sape tahu lps 99HTN,naz akan lg beware x mkn nasi & boleh atur dgn baik pemakanan dgn nasi...gd luck

nazliahnazeer said...

liana: haha. yela. betul2.thanks. ;)

kak mia: thanks kak mia. :)