3.12.09

My New Supplement

Spirumadu

SPIRUMADU adalah kombinasi Spirulina (Arthrospira platensis) dan Madu Lebah. Produk ini mengandungi Vitamin Semulajadi, Mineral dan Asi Amino yang tinggi.Berdasarkan satu kajian, Anti-oksidan dari beta karoten yang terdapat didalamnya bertindak menghalang atau mencegah tumor dan kanser. Ketinggian kadar klorofil serta khasiat Madu Lebah membuatkan produk ini amat berpotensi membina, membantu dan meningkatkan tahap kesihatan tubuh manusia. Antara khasiat SPIRULINA

• Mengandungi mucopolisakarida yang membantu sistem penghadaman.
• Protein yang tinggi (60%-70% / 44-74 gms)
• Anti-oksidan dari beta karoten yang bertindak menghalang dan mencegah tumor dan kanser.
• Vitamin B-12, C, D, E dan Zat Besi yang amat diperlukan untuk menguatkan sistem imuniti.
• Membantu mengaktifkan hematopoesis bagi membina hormon erythropoetin – EPO dalam sel darah.
• Menurunkan kadar kolestrol, tryglyceride dan LDL bagi menghalang hipertensi.
• Klorofil yang kaya didalamnya, dapat menyingkirkan logam berat dalam buah pinggang, kesan dari pengambilan ubatan moden (Pharmaceutical Drugs).
• Fikosianin iaitu pigmen biru (hanya pada Spirulina) berfungsi membina imuniti tubuh.


Antara Khasiat MADU LEBAH

Vitamin A
• Berasal dari Karoten, berkhasiat untuk mata, sel-sel tubuh, selaput lendir, pertumbuhan kanak-kanak, tenaga fizikal, imuniti tubuh, kesihatan gigi dan lain-lain.

Vitamin B
• Berperanan mengatur metabolisme (metbo) badan yang sangat diperlukan bagi kehidupan dan kesihatan manusia. B5-untuk kesihatan otak (mental-ingatan).

Vitamin C
• Madu kaya dengan vitamin ini, ia melebihi daripada makanan-makanan lain. Ia berfungsi sebagai agen daya tahan tubuh, sistem saraf, epilepsy, penggerak metabolisme badan dan lain-lain.

Vitamin D
• Membantu tubuh menyerap kalsium dan fosforus dan memabfaatkan keduanya untuk tulang dan gigi. Kanak-kanak amat memerlukannya.

Vitamin E
• Ia mengaktifkan fungsi vitamin A, menguatkan struktur jantung, tumbesaran kanak-kanak, menyuburkan peranakan wanita, mengaktifkan daya seks lelaki dan wanita, menyihatkan kulit dan rambut dan awet muda.

Vitamin K
• Berfungsi melancarkan perjalanan darah (elakkan pembekuan), penyakit darah tinggi, migrain, kanser darah, mencegah batuk, bengkak-bengkak sendi dan aktif bergabung dengan enzim-enzim bagi menghasilkan tindakbalas (sistem pencernaan).


Nilai Perawatannya
• Ulser perut
• Gastrik
• Masalah hati
• Ekzema
• Buasir
• Athma
• Hipertensi
• Anemia (kurang darah)
• Sembelit
• Nafas dan badan berbau
• Gusi berdarah
• Jangkitan kuman
• Anti tumor dan kanser
• Penjana tenaga segera

Harga Pengguna
Semenanjung Malaysia: RM 55
Sabah & Sarawak: RM 60

Harga Pengedar HPA (Ahli)
Semenanjung Malaysia: RM 45
Sabah & Sarawak: RM 55

========================================
My comment: Mula2 macam thrill je rasa kena minum air hijau pekat. Duk fikir agak2 rasa dia macam mane la, kena minum2 ni payah sikit tapi kena jugak amik. I'll try ape saje sebab i got ekzema. T_T tak tahan la. Baru baik kat kaki kanan, ada plak kat kaki kiri. sob sob sadis. Ok berbalik kepada cerita minum air ni, malam tadi la baru buat, satu sudu kecik spirumadu campur dengan air suam half mug. Sedap gak, ada rasa manis2 skittt je sebab dah campur madu kan.

I cant imagine kalau kena minum spirulina semate2!!! eiiiyurkk. Sebab tu spirulina amik kapsul je. Dari HPA jugak, sebab paling murah. ;D lagipun yakin kesucian dan kehalalan produk. Yang mahai2 tu eii ada babi ke rendam dengan air dia ke mane tau. haha. Cakap strait baru orang takut & risau. T_T

Dulu amik EQ Minda, (sila klik untuk mengetahui khasiat ia) sangat la syedap & nyummy!! Berkesan la, rasa best je lepas minum, nak yak2 pon senang. haha. just kena control la telur, daging, susu tak boleh amik, ni pantang ekzema. menci. Tapi cikNaz ni susah la nak cakap dengan dia, bukan dia nak dengar pon.

2 comments:

Mia-Ina said...

oo.naz ada exema..mia tau ttg penyakit ni ...bukan ke klinik bhg pkr dermatology?

nazliahnazeer said...

hr tu dh gi klinik, doctor bg cream steroid. nanti lg nipis kulit naz. dgn ada satu ubt pil ni.mama abah tk bpe bg pkai ubat2 cmni.mmg la cpat baik, tp ade balik.bkn utk jngka msa pnjg.igt klu tk tahan sgt mmg nk gi pakar. search dlm tenet rmai ckp ubt steroid tu bahaya n kjap je baik.