19.11.09

Day 18 - Al-kisah makan cucur

Wednesday (18 Nov 2009)

Breakfast: Radix Koko & 2 keping Julies sugar crackers. (8.15 a.m) (minum seteguk-seteguk, sikit demi sedikit.)

Takdo ape2 snack.

Air masak.

Lunch: Mee goreng sesenduk, separuh pinggan, around 10-15 sudu?? +telur goreng+sambal. (12.30 p.m)

Air masak.

Dinner!!!: Cucur bawang kak zira goreng. Mula2 makan kira sampai 5. Lepas tu tak sedar, hilang ingatan. 10 cucur?? ahaks. (7.30 p.m)

ok, sy ada habit, bila makan benda bergoreng mesti tekap2 and penyet2 dia dalam tisu. konon2 mengurangkan minyak la, konon! sebab i loya minyak banyak2 atas benda gorengan tu. loya or muak macam tu la.

Air masak.

1 mug Green tea + 1tbs Honey + half-squeezed orange. (9.30 p.m)

Balik keje:

60 x jumping-jacks
10 x sit-ups
10 x push-ups @ bench. (boleh tahan T_T)


Notakakiuntukdirisendiri: CikNaz oiit! Selamba sakan je awak makan goreng2 ni, tak beringat ke? Kunyah n telan sesuke hati dengan riang gembiranye. Taip sambil teringat, pagi ni makan begedil.

Anyway, dah 18 hari tanpa kuih muih malaysia ni, so pagi tadi rindu tiba2 haha, beli la dua ketul. Esok update. 18 hari tanpa roti canai jugak, 18 hari tanpa kek (ke saya ada tercekik kek kat mana2? 18 hari tanpa aiskrim! 18 hari tanpa pulut-mulut(bagi saya same je macam nasi) 18hari tanpa laksa (tak rasa n tak teringat plak nak makan laksa, ahaks) ... erk ni je kot.

Another thing, roti canai & nasi lemak memang sejak dari tahun 2006/2007 dulu dah jadi kepantangan cikNaz. Kalau boleh sehabis kuat mengelak lah, tapi sejak koje kat ofis, asyik ada nasi lemak je. Tu pun try my best to avoid. Balik rumah pun selalu cakap dengan abah tak payah beli roti canai n nasi lemak untuk kakak, yela anak balik setaun 2-3kali, sarapan tersedia je, celik2 mata dah terhidang. Try your best people to avoid roti canai & nasi lemak(bagi yang tak join 99HTN). IT's WORTH IT! Berbaloi-baloi.

Mane entah email about it, nanti rajin try cari and tampal sini okeyh? GOod Luck.

2 comments:

misz Lina said...

gud habbits la tekap2 fud yg oily tu.

wak..green tea tanggy wit hOney eh?

nazliahnazeer said...

hehe.mmg akn tekap slalu.

tak..rmai minum begitu saje je.tp sy tak suke sbb tak sedap. so campur honey. kbetulan oren tu masam sgt tk blh mkn, perah dlm green tea.hehe.